Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Rijksweg 175 9423 PC Hoogersmilde

Bezichtiging plannen

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 389.000,- k.k.

** OPEN HUIS 1 OKTOBER VAN 11:00-15:00 UUR **

Royaal gelegen vrijstaande woning met dubbele garage en verzorgde tuin met zonneterras gelegen aan het vis/vaarwater van de Drentse Hoofdvaart en dichtbij het Nationaal Park ‘Het Drents Friese Wold’.
Tevens nabij diverse voorzieningen zoals de supermarkt, scholen, sportaccommodaties, bushalte en op enkele autominuten van de op-/afrit van de N381 (Emmen-Drachten) gelegen.

INFORMATIE
– Bouwjaar 1900;
– Kavelgrootte 1060 m²;
– Woning is grotendeels geïsoleerd;
– Verwarming middels Intergas HRE (2022)
– 18 zonnepanelen.

INDELING
Begane grond:
Hal/entree, toilet, woonkamer met openslaande deuren naar het zonneterras, keuken voorzien van inbouwapparatuur, bijkeuken, 2 slaapkamers, badkamer met ligbad, douche en dubbele wastafel.

Eerste verdieping:
Overloop, 4 slaapkamers en badkamer met 2e toilet, hoekbad met douche en vaste wastafel.

Kortom een gezinswoning aan het vis/vaarwater van de Drentse Hoofdvaart!

  • 163 m2
  • 1.060 m2
  • 6

Maandlasten

Bewoners en vrienden aan het woord

"De tuin rondom ons huis is zonnig en door het vrije uitzicht is zowel de zonsopkomst als de zonsondergang duidelijk te zien. S-nachts is de sterrenhemel schitterend te zien bij helder weer doordat er weinig lichtvervuiling is. In de tuin rond ons huis is bij hitte altijd schaduw of verkoeling te vinden door de begroeiing en situering van de garage of beschutting bij minder mooi weer. De tuin biedt ook ruim voldoende plaats voor het parkeren en manoeuvreren van auto's (van het bezoek)bv, oldtimers campers, caravans en aanhangers etc. De dagen tijdens de jaarlijks TT te Assen biedt hier ook een mooisschouwspel door het voorbij rijden van grote groepen mortoren. In de zomer kan je genieten van het voorbij varen van mooie plezierjachten. Enkele voorbij fietsende toeristen die even iets willen vragen of vertellen mits ze je als bewoner kunnen zien vanaf de weg. De tuin biedt namelijk veel privacy. Bezorg en pakketdiensten zie je altijd op tijd aankomen dus je hoeft nooit je bestelling te missen als je thuis bent. Ben je weg dan zijn er genoeg plaatsen rond om het huis waarvan je kan afspreken je bestelling neer te leggen. Vanuit huis zie je in het voorjaar en zomer vaak bijeenkomsten bij het tankstation van auto/oldtimer clubs. Daar wordt dan even verzameld om vervolgens in kolonne rustig te vertrekken. Dit geeft een prettig en nostalgisch gevoel. Onze 4 kinderen groeide hier op en zijn verwent met de ruimte en goede bereikbaarheid voor vrienden en vriendinnen die ook altijd konden overnachten. Met genoeg plek voor Lan-party (bijeenkomst voor computer/game liefhebbers) in de garage die comfortabel en groot genoeg is om de hele dag en nacht door te gaan. In de afgelopen 24 jaar hebben we hier nooit te maken gehad met criminaliteit of inbraken en kon je eigenlijk van alles laten slingeren om en in het huis ook zonder ramen en deuren af te sluiten. In dat opzicht staat de tijd hier stil zoals destijds, toen nog het bekenden touwtje uit de brievenbus kon hangen de hele dag en hele nacht. (zoals de uitspraak van Jan Terlouw)"

Rudy de Goede

Ligging Rijksweg 175

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

33.399

Vergelijkbaar woningaanbod